dimecres, 21 de desembre del 2011

Iniciem l'hivern

Demà 22 de Desembre de 2011, entrem astronòmicament al Solstici d'hivern.

Però que és un solstici?
Tenim 2 solsticis el de 21 de juny i el 22 de desembre, concretament ens centrarem amb el del 22 de Desembre que és solstici d'hivern a l'hemisferi nord, però alhora també és solstici d'estiu a l'hemisferi sud.

Definirem el solstici del 22 de Desembre de forma senzilla en tres aspectes:

1.- Astronomicament, és el moment en que el sol i la terra es troben més a prop.


2.- Desde el punt de vista de l'eix planetari el moment del solstici és el moment on els rajos solars incideixen de forma més directa a l'hemisferi sud, cosa que es tradueix en el mínim d'hores de sol, a l`hemisferi Nord, és a dir la nit més llarga i el dia més curt. Ja que el Zenit solar es toba just sobre del tròpic de Capricorn (23ºN):
D'aquesta manera al Hemisferi Nord per damunt del cercle polar Àrtic (66,5ºN) les 24h són de nit així d'aquesta manera el sol mai surt. 24h de nit.
A les nostres Latituds: tenim unes 15 hores de nit i 9 de dia.
Així que, al Tròpic de Càncer hi han 12 hores de dia i 12 hores de nit.
Mentre que, a l'Antàrtida tenim 24 hores de dia.

3.- Desde el punt de vista meteoròlogic la arribada del solstici d'hivern, no té cap transcendència directa, però indica que encetem el període tradicionalment més fred de l'any.

Moviments de Translació de la terra al voltant del Sol d'uns 107.000 km/h i de Rotació de la terra sobre l'eix de si mateixa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada