dimecres, 5 de març del 2014

Sortida a Barcelona dels alumnes de 1r ESO de l'escola ARCE

Els alumnes de l'escola ARCE,  el passat dia 13 de febrer vam anar a Barcelona a fer diverses activitats relacionades amb la Geografia, primer vam arribar a Barcelona (estació de França) cap a les 11 del matí. Al matí vam visitar el Parc de la Ciutadella i el mercat de Born:

-Parc de la ciutadella:

El parc de la Ciutadella actual ocupa els terrenys de la ciutadella que ordenà construir Felip V per dominar Barcelona, després de la Guerra de successió.
L'11 de Setembre de 1714, després d'un setge de 13 mesos, Barcelona capitulà davant l'exèrcit francoespanyol del rei Felip V el qual, per mantenir la ciutat sota ferm control, va manar construir entre 1715-18 aquesta ciutadella o fortalesa, la més gran d'Europa, amb forma d'estrella, de la qual pren el seu nom actual el parc i el barri circumdant de la ciutadella. Per a la seva construcció i per a l'alliberament de terrenys militars al seu voltant, cara a la ciutat, es decidí enderrocar part del barri de la Ribera
El 1869 la llei per la propietat dels terrenys de la fortalesa passava a l'ajuntament a condició de construir jardins, pagar l'enderroc i la construcció de casernes en substitució, i aquesta n'ordenà immediatament l'enderroc, que es va allargar fins a 1878. Prop de l'entrada de l'actual parc que dóna a l'Estació de França es col·locà un monument al general Prim.  (font:Viquipèdia)

 Llac Artificial


 
Mamut

Cascada monumental (en obres)

A continuació vam visitar el Mercat del Born:

L'antic Mercat del Born és un dels primers i més importants edificis construïts amb ferro a Barcelona. Fou construït entre 1874 i 1876 per Josep Fontserè.
 A tocar de l'enderrocada ciutadella, es va projectar el mercat del Born per abastar d'aliments la ciutat de Barcelona. L'estructura metàŀlica del mercat cercava la funcionalitat. L'espai és ampli, cobert, tancat i ben airejat, fet que ajudava a garantir la salubritat dels productes que s'hi venien, especialment fruita i verdura.
L'any 2002 es van fer obres per instal·lar-hi la Biblioteca Provincial de Barcelona, i van aparèixer les restes de la ciutat medieval. Es va optar per conservar les restes i traslladar el projecte de la biblioteca a un altre indret. En l'actualitat el mercat aixopluga aquestes restes arqueològiques corresponents a part del barri de la Ribera, enderrocat per la construcció de la Ciutadella el 1717, després de la desfeta de la guerra de successió. És un dels jaciments més complets de l'edat moderna a Europa
El Born va reobrir l'11 de setembre de 2013 com "El Born Centre Cultural"
(font:Viquipèdia)


 



Després cap al migdia, vam anar a caminant fins al port vell, per dinar i comprar alguns souvenirs:

 


Ja durant la tarde vam fer les activitats de la tarda, primer vam anar als cines IMAX port vell, per veure el documental de "Planeta blau" i posteriorment anar a l'aquarium on ens varen fer una visita guiada i finalment vam fer un taller didàctic sobre els Taurons:

 


 


 

Visita guiada a l'Aquarium


 

 


Taller dels Taurons


Finalment, ja cap a les 6 de tarda vam agafar el tren de tornada a Reus, després d'un llarg dia, però profitós i molt emocionant:

 

Fins aviat, Barcelona!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada